Мешканці Збоїщ просять не забудовувати район, допоки не допрацюють інфраструктуру

2074 0
Депутатка Львівської міської ради каже, що інтенсивна забудова цього району може створити проблеми із доїздом до лікарень.
Візуалізація з виконкому

Візуалізація з виконкому

Мешканці Збоїщ просять скасувати містобудівні умови і обмеження, які виконавчий комітет ЛМР видав на будівництво житлового комплексу на вулиці Миколайчука, 38. Сьогодні, 16 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради звернення від мешканців мікрорайону до міського голови Львова зачитала депутатка від «Варти» Наталія Шелестак.

Читайте також: Депутати дозволили знести будинок у центрі Львова

«Мешканці мікрорайому Збоїща звернулись з проханням оскаржити рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про затвердження містобудівних умов та обмежень для будівництва багатофункціональної будівлі з приміщеннями громадського призначеннями на Миколайчука. Забудову території, кажуть люди, планують не прийнявши жодного рішення для створення сприятливих умов для проживання у мікрорайоні. У лютому 2021 року депутати прийняли ухвалу, у якій йшлось про вирішення інфраструктурних проблем району, але досі нічого не виконали», – зазначила вона.

Депутатка додала, що інтенсивна забудова цього району може створити проблеми із доїздом до лікарень.

«Цей мікрорайон з жахливою транспортною інфраструктурою. Є загроза, що будуть проблеми з проїздом швидкої, а там є три медзаклади», – додала Наталія Шелестак.

Йдеться про будівництво на вулиці Миколайчука, 38. 10 вересня виконавчий комітет ЛМР погодив зведення житла на місці парковки. Торік виконком відмовив у видачі містобудівних умов та обмежень на це будівництво, бо воно не передбачало громадських приміщень.

Компанія ТзОВ «Данко-Два» планує будівництво трьох секцій багатофункційних будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземною автостоянкою, об’єктами інженерного забезпечення та житловими одиницями у верхніх поверхах на вул. Івана Миколайчука, 38. Йдеться про земельну ділянку площею 0,55 га. Будівлі матимуть висоту 7,9 і 16 поверхів. 

Цю землю підприємство отримало в оренду у 2015 році, там була автостоянка. Згодом цільове призначення Львівська міська рада змінила тепер це земля під будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Головний архітектор міста Антон Коломєйцев повідомив, що забудовник збільшив відсоток громадської забудови.

За даними аналітичної системи YouControl,ТзОВ «Данко-Два» зареєстроване за цією ж адресою – вулиця Миколайчука, 38. Воно працює з 1999 року. Основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Серед завновників ТзОВ вказана – Юлія Дорош. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!