Мінфін призупинив заборону містам класти гроші на депозити

1225 0
Львів має на депозитній лінії в державному «Укргазбанку» 200 млн грн
ілюстративне фото: з відкритих джерел

ілюстративне фото: з відкритих джерел

Уряд призупинив заборону містам тимчасово розміщувати вільні кошти загального фонду на депозитах до 2020 року. Про це з посиланням на Інтерфакс-Україна пише Економічна правда.

Читайте також: Львів отримав понад 150 мільйонів гривень від туризму за минулий рік

«Ми не забороняли ніяких розміщень коштів загального фонду місцевих бюджетів – ми призупинили дію цієї постанови буквально на цей рік, щоб місцеві бюджети переорієнтувалися», – сказав заступник міністра фінансів Василь Шкураков.

Він уточнив, що місцеві бюджети поточного року розмістили близько 5 млрд грн в ОВДП. Деякі міста звернулися по роз’яснення, як працює цей механізм, тож банки, зокрема й державні, співпрацюють із місцевими громадами, аби шукати кращі можливості для розміщення коштів.

Читайте також: У Львові нарахували 151 мільйонера

Нагадаємо, 23 січня Кабімн заборонив місцевим бюджетам розміщувати тимчасово вільні кошти на депозитних рахунках. Львів має на депозитній лінії в державному «Укргазбанку» 200 млн грн, тому місто планувало оскаржити рішення уряду в судді.

Додамо, що у 2017 році Львів отримав 55 мільйонів гривень доходу від розміщених депозитів. У 2018 році Ощадбанк розмістив облігації Львова на 440 млн грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!