У МОН назвали ймовірні варіанти навчання у школах з вересня

2478 0
Якщо кількість вакцинованого персоналу буде меншою ніж 80%, освітній процес відбуватиметься в дистанційному або змішаному режимі.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

У Міністерстві освіти і науки України розглядають декілька можливих сценаріїв, за якими цьогорічний навчальний процес організують відповідно до рівня захворюваності населення на Covid-19. Про це очільник МОН Сергій Шкарлет повідомив в ефірі «Сніданок 1+1».

Читайте також: МОЗ хоче винагороджувати сімейних лікарів за високий темп вакцинації 

«Коли Україна буде у зеленому забарвленні захворювання, це буде звичайний режим повноформатного навчання без ніяких змін в освітньому процесі. При цьому вчителі можуть обирати для себе додаткові заняття, в тому числі у форматі онлайн», – каже він.

Перехід на інший варіант навчання залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. При цьому, за словами міністра, щоб заклад освіти працював повноцінно, там повинно бути 80% повністю вакцинованого персоналу.

«Примусової вакцинації не може бути. Якщо немає 80% [щепленого персоналу – ред.], освітній процес відбувається в дистанційному або змішаному режимі», – додає Сергій Шкарлет. 

Незалежно від рівня епідемічної небезпеки, освітній процес триватиме.

Читайте також: У МОЗ не бачать підстав для того, щоб не допускати в школу невакцинованих вчителів

Нагадаємо, що напередодні головний державний санітарний лікар Ігор Кузін сказав, що юридичних підстав аби не допускати невакциновану від коронавірусу людину до роботи немає. Він зазначив, що кожен вчитель і лікар – працівник критичної інфраструктури і має подавати правильний приклад, і це слід розуміти.

Додамо, що вчителі були в другій черзі на вакцинацію, згідно з дорожньою картою щеплень від МОЗ. Працівників галузі освіти щеплювали препаратом від коронавірусу виробництва Pfizer. У МОН також думали про те, аби ввести для вчителів обов'язкову вакцинацію від коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!