Мінрегіон оприлюднив проєкт семи майбутніх районів Львівщини. Карта

12184 0
У Мінрегіоні кажуть, що можливі ще зміни.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Мінрегіон направив на погодження до облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування проєкт формату майбутніх районів. У Львівській області будуть сім районів замість 20: Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський та Стрийський. Як повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій, наступний крок – затвердження ВР.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

«Цей проект не є догмою. Ще вноситимуться пропозиції, які будуть обов’язково розглянуті і, якщо вони не суперечитимуть критеріям, яким мають відповідати майбутні райони, будуть враховані. Ключове – майбутні райони повинні бути оптимальними за своїми параметрами для того, щоб у них організувати ефективну систему державного управління», – прокоментував поділ заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

В Мінрегіоні звертають увагу на те, що послуги, які раніше громадяни отримували у райцентрах, надаватимуться на найближчому до людей рівні – рівні громад, як це сьогодні вже відбувається в об’єднаних громадах чи Центрах надання адміністративних послуг.

Читайте також: Голові ЛОДА Козицькому хотіли висловити недовіру через хаос із перспективним планом Львівщини

Нагадаємо, Кабмін затвердив Львівську ОТГ із Винниками та Брюховичами. До Львівської ОТГ ввійшли Львівська, Брюховицька, Винниківська, Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади.

Загалом на Львівщині має бути 73 ОТГ.

Як відомо, в Україні стартував другий етап реформи децентралізації, в межах якої на Львівщині готують масштабну адміністративно-територіальну реформу, яка передбачає укрупнення районів із 20 власне до семи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!