Міськрада Львова перевірить будівельні роботи над церквою МП на Антоновича

1848 1
Якщо це реконструкція чи капітальні ремонтні роботи – на винних чекає штраф.
Фото: Оксана Кормило

Фото: Оксана Кормило

Львівська ДАБК перевірить будівельні роботи над церквою Святої Трійці так званої УПЦ МП на вул. Антоновича, 100. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник юридичного відділу ДАБК Святослав Кіндратів.

Читайте також: Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП змінити назву

За його словами, до Інспекції звернулась Франківська районна адміністрація, аби перевірити, законність робіт. У міськраді зазначають, що роботи проводить не церква, а власник.

Перевірка комісією ДАБК триватиме 10 днів. Вона має з’ясувати, чи є дозвільні документи на роботи. Такий термін перевірки, по-перше, передбачений документами, що регулюють роботу комісії. А по-друге, каже Святослав Кіндратів, дозвільних документів, якщо вони видані давно, може не бути в електронному реєстрі, і це треба з’ясувати.

«Будь-які роботи, що передбачають втручання в несучі конструкції, вимагають дозволу. Це може бути капітальний ремонт або, якщо згодом змінюються техніко-економічні показники приміщення, реконструкція. У процесі перевірки ми встановимо, що це за об’єкт, що це за роботи – може, це прості ремонтні роботи. Встановимо і тоді вживатимемо заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, якщо, звісно, такі будуть», – каже Святослав Кіндратів.

Tvoemisto.tv з’ясувало, що приміщення колишнього складу заводу «Кінескоп» належить львівській підприємиці Інзі Дунаєвій, яка перший поверх віддала в оренду парафії Святої Трійці під керівництвом отця Володимира Шурубури ще на початку 2000-х років.

Жінка розповіла, що у приміщенні ведуть не будівельні, а укріплювальні роботи, оскільки під час останньої бурі там зірвало перекриття із металевих листів.

Фото: Оксана Кормило/Фейсбук

Нагадаємо, про те, що над церквою Святої Трійці УПЦ МП на території «Кінескопу» ведуться роботи, стало відомо минулої п’ятниці.

Олександра Бодняк


Читайте також:
13 Серпня, 2019 17:29
666 ... коли собаці немає що робити , він...(буду фарбує) ... а "працьовникі"вишукують ,де б щось перевірити , щоби хоч на пмво "заробити" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!