Львів’янам радять Новий рік святкувати вдома, бо центр – для туристів

3729 0
Попри пандемію у місті все ж працює різдвяний ярмарок та ще декілька святкових локацій.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

Міський голова Львова Андрій Садовий закликає львів'ян святкувати Новий рік вдома, не їхати у центр міста. Він каже, що зазвичай у ніч на 1 січня у Львові багато туристів із різних міст України, тому безпечніше провести час у колі найрідніших, вдома.

Читайте також: Вікенд у Львові. Скільки коштує оренда помешкання і де його шукати

«Цього року основний акцент робиться на святкування Нового року вдома, з рідними. Львів не робить гучних забав, ми дотримуємось карантину. Звичайно, що в місті є гарні ілюмінації, ялинка, ярмарок, але краще все ж побути в цей час на ізоляції, адже нічого ціннішого за здоров’я немає», – сказав мер Львова.

Він каже, що щороку на новорічно-різдвяний період до Львова їде багато гостей. І цього року, 25 грудня, було багато туристів.

Читайте також: Що у Львові можна буде побачити на свята. Підбірка вистав, концертів та атракцій

Додамо, цього року 81% українців планують зустріти Новий рік удома, в колі родини. Про це свідчать дані дослідження Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва. Водночас майже кожен десятий (9 %) сподівається провести новорічну ніч у гостях у друзів або родичів. Порівняно з 2018 і 2019 роками дуже помітний вплив епідемії коронавірусу. Майже на 14% зросла кількість тих, хто проведе Новий рік у родинному колі, і вдвічі зменшилася частка тих, хто піде в гості. Втім, молодь все ж планує святкування у компаніях – 23% від опитаних віком 18–29 років.  

Нагадаємо, на Львівщині за минулу добу лабораторно підтвердили ще 207 випадків коронавірусної хвороби. Станом на ранок 28 грудня у Львові та в області 60 005 підтверджених випадків інфікування коронавірусом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!