Міжміське сполучення поки що не відновлять, а карантин після 22 травня можуть продовжити

18349 0
Уряд поки що не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль припустив, що після 22 травня карантин в Україні продовжать, але плануються подальші його послаблення. Про це він сказав в ефірі «Українського радіо» 5 травня, передає Укрінформ.

Читайте також: Як туристична галузь Львова виходитиме з карантину. П'ять етапів

«Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але, скоріш за все, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено й надалі з наступними етапами послаблень, якщо це буде дозволяти зробити ситуація із захворюваністю», – сказав він.

Денис Шмигаль зауважив, що медична система України встигла підготуватися до епідемії. За його словами, в Україні сьогодні понад 2100 апаратів штучної вентиляції легенів, з яких зайняті 138, і підготовлені 33 тис. ліжкомісць у лікарнях для хворих із коронавірусом, з яких зайняті менш як 2 тисячі.

Крім того, Денис Шмигаль пояснив, що уряд поки що не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт.

«Міський транспорт ходитиме в тих режимах, яких ходив, а мери прийматимуть рішення щодо збільшення кількості транспорту та зміни його графіку роботи», – додав він.

Читайте також: Італія запроваджує часткове послаблення карантину

Нагадаємо, карантин в Україні мав тривати до 11 травня, але його продовжили до 22 травня з пом’якшеннями, зокрема дозволять гуляти у парках, скверах, рекреаційних зонах, відкриють салони краси, перукарні та манікюрна салони.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!