Президент анонсував нову концепцію уроків фізкультури у школах

1159 0
Новий підхід до уроків фізкультури, реформа харчування і популяризація спортивних секцій.
Photo by Jackie Hutchinson on Unsplash

Photo by Jackie Hutchinson on Unsplash

В Україні почала діяти загальнонаціональна програма «Здорова Україна», яка зосереджена на досягненні довшої тривалості життя українців. Зокрема, йдеться про модель здорової школи. Цю програму Володимир Зеленський презентував сьогодні на форумі «Україна 30». 

«Це – вісім компонентів задля зміцнення здоров’я та імунітету всіх учнів усіх шкіл на всій території нашої країни», – сказав президент під час презентації. 

За його словами, зміни у школах передбачають запровадження нової концепції уроків фізкультури, зміну шкільного харчування і популяризацію спортивних секцій та гуртків. 

Планують також створити онлайн-додатки, які допоможуть у пошуку спортивних гуртків. 

Крім того, згідно з програмою, планують запровадити медичні «чекапи» для людей старших за 55 років. Йдеться про повні медобстеження кожні два роки, а для окремих категорій – кожного року. 

«На жаль, близько 70% українців не займаються регулярно будь-якою фізичною активністю», – сказав президент. 

Він каже, що це відбувається зокрема й через те, що у містах відсутня відповідна спортивна інфраструктура, тому потрібно створювати безліч спортивних майданчиків у містах та селах країни. На всіх майданчиках розміщуватимуть стенди з QR-кодом, в якому віртуальний тренер буде радити вправи.

Метою програми «Здорова Україна» є збільшення тривалості життя українців. Президент сподівається, що програма допоможе збільшити народжуваність та зменшити смертність у країні. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!