Moderna розробляє комбіновану вакцину проти Covid-19 і грипу

1431 0
Компанія працює над виробництвом однодозної вакцини.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Американська компанія Moderna повідомила про розробку однодозної вакцини, яка поєднає у собі бустерну дозу препарату від Covid-19 та експериментальну вакцину від грипу. Про це повідомляє Reuters.

Виробництво вакцини проти респіраторно-синцитіального вірусу (RSV) та інших респіраторних захворювань компанія планує зробити щорічним.

«Ми вважаємо, що це дуже велика можливість, яка у нас попереду, якщо ми зможемо вивести на ринок високоефективний респіраторний щорічний бустер… Ми вважаємо, що Moderna може першою вийти на ринок, скориставшись цим важливим шансом»сказав головний виконавчий директор Moderna Стефан Бансель під час презентації для інвесторів про запропоновані ліки.

Читайте також: У Євросоюзі схвалилу вакцину Moderna для дітей від 12 років 

Наразі тривають клінічні випробування вакцини проти RSV у літніх людей.

Як повідомляє видання, Moderna також надала оновлену інформацію про проміжний етап випробувань дозволеної вакцини проти COVID-19, який триває, у дітей віком від 6 місяців до 11 років. У педіатричних випробуваннях, де взяли участь 4 тисячі дітей, компанія тестує дозу уколу в 50 мікрограмів.

Moderna також повідомила, що дослідження з вибору дози для різних вікових груп, зокрема від 2 до 6 років і від 6 місяців до 2 років, все ще тривають.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!