МОН рекомендує навчальним закладам відновити роботу з понеділка

1947 0
У зв'язку з газовою кризою у Львові на тиждень призупинили навчання в низці вищих навчальних закладів.
фото: lp.edu.ua

фото: lp.edu.ua

З понеділка, 5 березня, усі заклади освіти можуть відновити роботу у звичайному режимі. Про це повідомляє прес-служба МОН з посиланням на рішення кризового комітету Міненергетики та вугільної промисловості України.

«Міносвіти і науки надіслало відповідний лист-роз’яснення усім вишам та місцевим органам самоврядування, у сфері управління яких перебувають інші заклади освіти. Виняток можуть становити ті заклади, які не працюють з причин, що не стосуються газопостачання - карантин і т.і.», – зазначили у відомстві.

У МОН зазначають, що безпосереднє рішення про призупинення або відновлення роботи вишів ухвалює сам заклад у межах власної автономії. Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти.

Нагадаємо, вчора НАК «Нафтогаз України» оприлюднив звернення до українців протягом наступних 3-4 днів зменшити споживання газу. За даними «Нафтогазу», після програшу в Стокгольмському суді Росія зменшила тиск у газопроводах на 20%, відтак утворився дефіцит у понад 15 млн кубометрів на добу.

В міськраді повідомили про тимчасові заходи для зменшення споживання газу упродовж кількох найближчих днів. Львів’ян закликали перейти на ощадливий режим використання опалення. За вчора, 2 березня, у Львові зекономили 5% газу. Низка львівських вишів призупинила навчання до наступного понеділка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!