Підозрюваний у розбещенні дітей Московченко не належав до монашої спільноти, – заява

3688 0
Монастир сподівається на справедливий вирок суду.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Монастир Студійського уставу при Церкві Архистратига Михаїла оприлюднив на сторінці храму у Фейсбук заяву, в якій засудив випадки розбещення неповнолітніх на території монастиря, у яких підозрюють Романа Московченка.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

«У ці дні повідомлено про завершення досудового розслідування, яке виявило і зафіксувало випадки насильства над неповнолітніми Р. Московченком. Йдеться про те, що при церкві Святого Архистратига Михаїла у Львові діяло товариство, голові якого висунуті звинувачення у насильстві. Нам дуже прикро, що в приміщеннях, які були надані для вживання у благих цілях, відбувались такі аморальні дії», – прокоментував настоятель монастиря і храму Аліпій (Федун).

У монастирі наголосили, що Московченко ніколи не був членом монашої спільноти, і що у 2011 року товариство, зареєстроване на підозрюваного у цій справі, припинило свою діяльність при монастирі.

«Ми сподіваємося на справедливе судочинство та справедливе покарання таких злочинних дій і готові сприяти слідству заради встановлення справедливості щодо розслідування цих випадків насильства над неповнолітніми», – йдеться у позиції монастиря.

Читайте також: Справу «благодійника», якого підозрюють у розбещенні дівчаток у Львові, передали до суду

Нагадаємо, що прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного Романа Московченка, якого підозрюють у вчиненні розпусних дій до неповнолітніх та у зґвалтуванні малолітньої. У процесі розслідування правоохоронці встановили, що підозрюваний імовірно причетний до 147 епізодів розпусних дій. За вчинене обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Романа Московченка підозрюють у зґвалтуванні та розбещенні 11-ти неповнолітніх дівчат. Він був директором Благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія». Він працював в одній із шкіл міста, організовував молодіжні літні табори, свято Миколая для сиріт. До волонтерства залучав також дівчат, збирав разом із ними допомогу, солодощі, канцтовари для десятків сиротинців. Тому ніхто не підозрював у нього ніяких відхилень. Чоловік називав себе братом Романом, хоча стосунку до Церкви не мав. Коли дівчата подорослішали, то розповіли про злочини проти них. Чоловіка затримали і взяли під варту без права внесення застави. Крім цього, йому призначили стаціонарну психолого-психіатричну експертизу. З'ясувалося, що перші факти розбещення та зґвалтування датують ще 2005 роком. 

 
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!