МОЗ дозволило щеплювати залишками вакцини від Covid-19 громадських діячів

1654 0
Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Після відкриття флакона її мають використати протягом 6 годин.
Фото: freepik

Фото: freepik

Можливі залишки вакцини від коронавірусу використовуватимуть для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію. Відповідний наказ 1 березня підписав міністр охорони здоров’я України Максим. Про це повідомляють у Центрі громадського здоров’я.

Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона її мають використати протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають утилізувати.

Читайте також: У Львові провели першу вакцинацію від коронавірусу. Хто отримав

Згідно з наказом, аби зменшити ризик недовикористання вакцини з уже відкритих флаконів, громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот тощо рекомендовано вакцинувати у випадках, коли під час вакцинальної сесії проти Covid-19:

  • зафіксували відмову від вакцинації серед тих людей, які попередньо давали згоду на щеплення;
  • виявили протипоказання до вакцинації у тих, які прийшли на вакцинальну сесію;
  • кількість людей, що вакцинуються в день роботи мобільної бригади, недостатня для повного використання (10 доз з одного флакона) всіх відкритих флаконів з вакциною.

 

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, що вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року із прибуттям першої партії вакцини AstraZeneca/Covishield виробництва Serum Institute of India (Інститут сироватки крові, Індія) у кількості 500 000 доз. Як записатися самому на щеплення вакициною від коронавірусу, можна прочитати тут. Усі щеплення є добровільними та безоплатними.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!