МОЗ оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон за поширенням Covid-19

2401 0
До переліку країн «червоної» зони ввійшло 46 країн.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон, враховуючи кількість активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

До переліку країн «червоної» зони ввійшло 46 країн (Чехія, Ізраїль, Нідерланди, Бельгія, Франція, Велика Британія, Вірменія, Словаччина, США, Румунія, Швейцарія тощо), однак тільки у 31 з них є інформація про статистику захворюваності. В іншої частини, а це 15 країн – вона відсутня.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

До переліку «зеленої» зони ввійшли Україна, Грузія, Польща, Угорщина, Туніс, Хорватія, Мальдіви, Бразилія, Італія, Канада, Індія, Швеція, Білорусь, Греція, Туреччина, Литва, Єгипет та інші. Детальніше із повних списком країн можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що після повернення з «червоної» країни пройти обсервацію чи здати ПЛР-тест. До слова, зробити це платно можна у львівському аеропорту.

Додамо, що країною «червоної зони» вважають держави, де наявна одна з ознак:

  • кількість нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні;
  • приріст нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 у державі за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями становить більш як 30 відсотків.

Після повернення з країн «зеленої зони» обсервація і самоізоляція не потрібні. З умовами в'їзду до різних країн можна ознайомитися на інтерактивній мапі МЗС. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!