МОЗ планує по-іншому госпіталізовувати людей з Covid-19

8449 0
Зараз середньотяжкі форми захворювання також входять в показання до госпіталізації.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

Через ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію Міністерство охорони здоров’я планує змінити підхід до госпіталізації та приймати до стаціонару лише тяжкохворих пацієнтів. Про це під час брифінгу сьогодні, 21 серпня, повідомила завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця та членкиня медичної ради МОЗ Ольга Голубовська,

Зараз середньотяжкі форми захворювання також входять в показання до госпіталізації.

Читайте також: Львівська обласна лікарня наступного тижня почне приймати хворих на коронавірус

«Якщо буде спостерігатися такий ріст захворюваності, ми будемо змушені змінювати стратегію щодо госпіталізації. Середньотяжкі форми захворювання також входять в показання до госпіталізації, і цим наша країна відрізняється від багатьох країн західної Європи і США, де госпіталізували лише людей вже в тяжкому стані», – каже вона.

У МОЗ додають, що будуть змушені переглядати показання і госпіталізувати тільки тяжкі форми захворювання, що ускладнить якість надання медичної допомоги.

Нагадаємо, що 2 106 українців захворіли за минулу добу в Україні. За весь час пандемії в Україні уже захворіли 100 643 людини.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!