МОЗ створило онлайн-мапу з пунктами тестування на коронавірус

1391 0
Усього в Україні функціонує 2 373 пункти, де можна здати біологічний матеріал для лабораторних досліджень методом ПЛР.
Фото: DW

Фото: DW

На сайті Міністерства охорони здоров’я розмістили мапу пунктів тестування на Covid-19, де можна здати зразки для ПЛР-тестування. Про це під час брифінгу вчора, 18 січня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Якщо ви потребуєте тестування, не чекайте, йдіть і тестуйтеся. Все це безкоштовно, тобто будь-яка людина, у якої є навіть незначні симптоми респіраторного захворювання, може здати відповідний тест. Окрім того, це стосується всіх громадян, які мали контакт із захворілою людиною – так само, будь ласка, тестуйтеся. Ми суттєво наростили потужності центрів тестування, можемо робити велику кількість тестувань на день, всі можливості створені», – каже він.

Усього в Україні функціонує 2 373 пункти, де можна здати біологічний матеріал для лабораторних досліджень на Covid-19 методом ПЛР. Найбільше – у Києві (65), у Львові ж працює 33. Загалом у Львівській області функціонує 145 таких пунктів.

Мапа з інформацією про пункти тестування в різних населених пунктах України розміщена на сайті МОЗ у розділі Коронавірус 2019-nCov. А аідповіді на запитання щодо тестування можна отримати в Контакт-центрі МОЗ за телефоном 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, що в Україні станом на 19 січня зафіксували 3 939 нових випадків коронавірусної хвороби Covid-19. Зокрема, захворіли 131 дитина та 238 медпрацівників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!