МЗС не радить українцям їхати на відпочинок в Єгипет

4930 0
Через високий рівень терористичної активності МЗС не рекомендує українцям відвідувати Єгипет.
фото: ukr.media

фото: ukr.media

З 10-го квітня на всій території Єгипту оголошено надзвичайний стан через теракти в Олександрії і Танті, які призвели до десятка жертв. Про це повідомляє ukranews.com.

Не радять робити поїздки й перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини річки Ніл.

Також слід проявляти пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, Каїра і дельти річки Ніл, туристичних місць у долині річки Ніл, узбережжя Червоного моря (курорти Хургади, Ель-Гуни, Сафаги, Затоки Макади і Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

Небезпечно перебувати в Єгипті під час святкування релігійних (у тому числі християнських) свят, а також перебуваючи на території релігійних святинь.

Читайте також: Любомир Гузар: Робіть кожен день свою роботу

Зовнішньополітичне відомство рекомендує бути обережними і не залишати без необхідності місце організованого відпочинку, які перебувають під охороною сил безпеки, стежити за новинами в ЗМІ про безпеку в країні.

Якщо вам потрібно виїхати з організованого місця відпочинку, про це необхідно проінформувати адміністрацію готелю, рідним або представникам туроператора.

При загостренні ситуації потрібно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у вашому місці відпочинку.

Громадянам радять зберігати паспортні документи і всі речі, які необхідні для термінового залишення місця проживання, в доступному місці.

Також МЗС рекомендує уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в багатолюдних зборах, стежити за розвитком ситуації в засобах масової інформації, уважно дотримуватися вказівок місцевої влади.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!