Українців закликають не відвідувати Єгипет та Індію. Поради для тих, хто зараз там

6013 0
В Єгипті та окремих регіонах Індії погіршилась ситуація безпеки. В Єгипті продовжено надзвичайний стан на три місяці.
Фото: pan-terra.com.ua

Фото: pan-terra.com.ua

Через ухвалене парламентом Арабської Республіки Єгипет рішення про продовження на три місяці надзвичайного стану, МЗС України наполегливо рекомендує громадянам України переглянути власні плани щодо відвідування Єгипту протягом дії в державі надзвичайного стану. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

На території Єгипту активізувалися радикальні терористичні угрупування, включаючи «ІДІЛ», які дедалі частіше спрямовують терористичні акти проти цивільних громадян.

Також погіршилась ситуація безпекою в штаті Західна Бенгалія Республіки Індія, в т.ч. у районі Дарджилінг. МЗС України рекомендує не їхати з туристичною метою у зазначений регіон країни до стабілізації ситуації.

У випадках нагальної необхідності виїзду до регіону Дарджилінг або перебування на його території, МЗС рекомендує: в обов’язковому порядку повідомити Посольство України в Республіці Індія про місце можливого перебування та можливості оперативного зв’язку з Посольством (номери телефонів, адреси електронної пошти).

У разі в надзвичайної ситуації, загрози життю та здоров’ю рекомендується звертатись до Посольства України в Республіці Індія за номерами телефонів: +91-11-2614-60-41, +91-92-0550-71-57, адреса електронної пошти: [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: [email protected].

Тим громадянам, які вже знаходяться в Єгипті, рекомендують неухильно дотримуватись порад:

  • категорично не можна їхати і перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини ріки Ніл;
  • бути пильними відвідуючи північне узбережжя Єгипту, столицю країни та дельту ріки Ніл, туристичні місця у її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південну частину Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

 

Також потрібно утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. У випадку нагальної необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, треба повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представників туроператора.

Щоб забезпечити себе інформацією про події, що можуть вплинути на безпеку перебування у країні, МЗС радить стежити за новинами у місцевих ЗМІ, а також повідомленнями на інформаційних ресурсах МЗС України та Посольства України в Єгипті (www.mfa.gov.ua, www.egypt.mfa.gov.ua).

Під час святкування в Єгипті релігійних (у т.ч. християнських) свят потрібно бути особливо обережними, та, по можливості, не відвідувати релігійні святині.

Якщо ситуація в країні різко загострилася, необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання. Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях паспортні документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання.

При потраплянні в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю та здоров’ю, громадян України просять невідкладно звертатися до Посольства України в Єгипті за номером телефону: +201000039648, e-mail: [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 1657, електронна пошта: [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!