На Бродівщині реставрують 275-літню дерев’яну церкву. Фото

1678 0
Церква датується 1746 роком і є пам’яткою архітектури національного значення.
Фото: Марія Дискант

Фото: Марія Дискант

У селі Заболотці Бродівського району, що на Львівщині, відреставрують дерев’яну церкву Собору Пресвятої Богородиці, яка датується 1746 роком. Про початок реставраційних робіт повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці голова Заболотцівської сільської ради Марія Дискант.

Читайте також: Найстаріша дерев'яна церква на Львівщині потребує негайного порятунку

Церква є пам’яткою архітектури національного значення (охоронний №1337).

Читайте також: Топ 5 незвичайних експонатів Шевченківського Гаю. Фото

Роботи із реставрації деревֹ’яної церкви почнуть уже сьогодні.

«Усіх, хто готовий допомагати – просимо зголоситися. Є файна нагода втілити в життя свою любов до села та рідної громади», – написала Марія Дискант.

Загалом, цього року у Львівській обласній програмі «Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021-2025 роки» передбачено 900 тис. грн та ще 200 тис. грн співфінансування Заболотцівської громади.

Нагадаємо, що пам'ятки, які планували реставрувати на Львівщині, можуть втратити шанс на відновлення. Чому так сталося, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!