На дахах школи та лікарні у Львові встановлять сонячні батареї

4745 0
Виконком міської ради видав містобудівні умови та обмеження на проектування двох сонячних електростанцій.
Фото: ukurier.gov.ua

Фото: ukurier.gov.ua

Сонячні батареї встановлять на дахах львівської середньої школи №68 та обласного діагностичного центру. Відповідні рішення сьогодні ухвалили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Зокрема, виконком погодив компанії ПП «Арт-Енерго» містобудівні умови для проектування сонячної електростанції потужністю 40 кВт у середній школі №68 по вулиці Дозвільній, 3.

Читайте також: Львівську школу обігріває сонячна енергія. Яка економія?

Ця компанія також розробить проект сонячної електростанції потужністю 45 кВт на даху Львівського обласного діагностичного центру на вулиці Пекарській, 69-б.

Нагадаємо, ініціатива встановлення сонячної електростанції в школі №68 виникла на початку цього року. З такою пропозицією виступив депутат Тарас Ворко. За його словами, окупність такого проекту не перевищує 6 років, а потім заклад зможе заробляти на рік приблизно 200 тисяч грн за рахунок економії на електроенергії.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!