На дорогах Львівщини облаштували засоби заспокоєння руху. Локації

2759 0
До переліку стандартних засобів заспокоєння, які вже використовували на дорогах, додали острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.
ФОТО: СЛУЖБА АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ФОТО: СЛУЖБА АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

На дорогах Львівщини облаштували засоби заспокоєння руху перед населеними пунктами на автомобільних дорогах Т-14-20 Яворів – Грушів, Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка та М-30 Стрий – Ізварино. Про це повідомили в Службі автомобільних доріг Львівської області.

«На автошляхах державного значення Львівщини все частіше влаштовуємо сучасні засоби заспокоєння руху. Йдеться про об’єкти капітального ремонту, реконструкції та будівництва», – йдеться в повідомленні пресслужби.

Читайте також: 30 км за кілька хвиин. У мережу виклали відеоогляд дороги Самбір – Борислав після ремонту

Із 1 листопада 2020 року набули чинності національні стандарти ДСТУ 4123:2020 «Безпека дорожнього руху. Засоби заспокоєння руху. Загальні технічні вимоги», які визначають вимоги до застосування та облаштування засобів заспокоєння дорожнього руху. До переліку стандартних, які вже використовували на дорогах, додали острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

До цього в Україні використовували лише так званий «лежачий поліцейський». Як додають у Службі автомобільних доріг Львівської області, будь-які інші застосування світових практик відбувалися лише «на власний страх і ризик» інженерів-проєктувальників автодоріг.

Читайте також: Дорогу від Мостиськ до Самбора ремонтуватимуть за майже 700 млн грн

«На жаль, не один рік спостерігаємо сумну статистику на щойно відремонтованих дорогах. Чимало водіїв нехтують правилами дорожнього руху, зокрема, встановленим швидкісним режимом, що призводить, подекуди, до жахливих наслідків. Завдяки введеним новим стандартам ми влаштовуємо засоби для примусового зниження швидкості, які вже давно діють у європейських країнах. Така практика у Європі посприяла зменшенню показників аварійності у населених пунктах», – каже речник Іван Бондар.

Нагадаємо, що стартував ремонт автомобільної дороги Т-14-15 Мостиська – Самбір – Борислав. Зокрема, роботи розпочали на ділянці від Мостиськ до Самбора. Торік відновили частину дороги між Самбором та Бориславом

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!