На Львівщині помер 36-річний пацієнт із штамом коронавірусу Дельта

9509 0
У чоловіка було супутнє захворювання - цукровий діабет 2 типу.
Фото: Олег Самчук

Фото: Олег Самчук

В Львівській області помер пацієнт, у якого діагностували коронавірусну інфекцію Дельта-штаму. Чоловікові було 36 років. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Читайте також: На Львівщині підтвердили вже 24 випадки небезпечного штаму «Дельта»

Чоловік помер 19 серпня. До лікарні він потрапив із двобічною пневмонією, у хворого лабораторно підтвердили Covid-19. Згодом його підключили до неінвазивного ШВЛ. У чоловіка було супутнє захворювання (цукровий діабет 2 типу). Така категорія населення перебуває в групі підвищеного ризику, однак пацієнт був невакцинований, що погіршило перебіг захворювання та в результаті призвело до смерті.

«Важко переживати ситуацію, коли хворіють люди, ще важче дається пережити, коли вони помирають, усвідомлюючи, що таких ситуацій можна було б уникнути. Стримування розповсюдження пандемії залежить від кількох факторів. Це носіння масок, дотримання соціальної дистанції та вакцинація. Через розповсюдження варіанту Дельта ми спостерігаємо зростання числа випадків у всьому світі. Тому необхідно вакцинуватись та діяти на випередження», – зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Читайте також: Потужна версія Сovid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Нагадаємо, на Львівщині виявили ще 17 випадків Дельта-штаму коронавірусу. Раніше повідомляли про 7 виявлених випадків інфікування. Тож станом на ранок суботи, 21 серпня, у Львівській області загалом виявлено 24 випадки інфікування цим штамом. В інфікованих штамом «Дельта» є такі симптоми, як: висока температура, біль в горлі, кашель, нежить і слабкість навіть на фоні відсутності гарячки. Проте, на відміну від звичайної застуди, перебіг захворювання є важчим. Новий штам коронавірусу здатний інфікувати дітей від двох років, підлітків, молодих осіб 30-35 років.

Детальніше про те, яку небезпеку несе новий штам коронавірусу, чим відрізняється – читайте у матеріалі. А про те, як врятуватися від нового небезпечного штаму, можете довідатися тут.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!