На Львівщині через кордон намагались вивезти чотири раритетні Євангелії

1431 0
Під час огляду прикордонники виявили три раритетні видання розміром з сірникову коробку та одне більшого розміру.
Фото: Державна митна служба України

Фото: Державна митна служба України

Працівники Галицької митниці, учора, 21 квітня, конфіскували чотири раритетні видання Євангелія. Про це повідомили на сторінці у Фейсбуці Галицької митниці.

Читайте також: На Галицькій митниці 46 працівників відсторонили від роботи після рішення РНБО

Під час огляду прикордонники виявили три примірники раритетних видань 1909 р., розміром з сірникову коробку, та одне – 1921 р., більшого розміру. Усі книги хотів перевезти через кордон українець.

«21 квітня на українсько-польському кордоні, в пункті пропуску «Грушів – Будомєж», для проходження митного контролю мешканець Дніпропетровщини обрав «зелений коридор». Громадянин заявив, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Галицька митниця змінила рахунки. Куди сплачувати кошти

Усі чотири раритетні видання конфіскували та відправили на експертизу. Щодо чоловіка склали протокол про порушення митних правил за статтею 471 (порушення порядку проходження митного контролю).

Митники нагадали, відповідно до ч. 5 ст. 374 Митного кодексу України, культурні цінності, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їхньої вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!