На Львівщині мама з 4-річним сином загинули від отруєння чадним газом

1214 0
Мешканців закликають бути обачними і перевіряти опалювальні прилади та печі.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

На Львівщині у селі Івано-Франкове Яворівського району внаслідок отруєння чадним газом загинули двоє людей, мама і її чотирирічний син. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА.

Подія сталася вчора, 12 січня, близько 18.00 год у приватному будинку по вулиці Лелехівська.

«Внаслідок отруєння, ймовірно, чадним газом, загинули дві особи, у тому числі одна дитина 2016 року народження», – йдеться у повідомленні.

У поліції Тvoemisto.tv уточнили, що загинули мама із сином.

Будинок не газифікований, обігрівався тільки пічним опаленням. Обставини події встановлюють.

Читайте також: На Львівщині троє молодих хлопців загинули через отруєння чадним газом

Чадний газ – це вбивця без кольору та запаху, тому слід обов’язково перевіряти справність опалювальних приладів, тягу в коминах, вивчити правила поводження з різними типами опалювачів.

Першими ознаками отруєння чадним газом є головний біль і нудота, може бути втрата свідомості. Першими на отруєння реагують діти та вагітні жінки, а також люди з легеневими та серцево-судинними захворюваннями. Характерними ознаками отруєння чадним газом є блідість шкіри і при цьому – почервоніння обличчя.

Якщо є підозра на отруєння чадним газом, перш за все потрібно відчинити вікна і двері, а вже тоді зайнятись евакуацією потерпілих. Госпіталізація в стаціонар має бути обов’язковою.

Фото поліції Львівщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!