На Львівщині діти стали менше хворіти на Covid-19

1400 0
Найчастіше в лікарню поступають діти до 1 року.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

За січень цього року від коронавірусної інфекції лікарі львівського ОХМАТДИТу пролікували лише 40 дітей. А це на 45% менше, ніж було за грудень минулого року.

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі пролікували майже пів тисячі дітей із Сovid-19

За словами керівниці Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» Олександри Бурди, серед дітей, які найчастіше поступають в їхню лікарню – діти до 1 року.

«Серед тих дітей, які до нас поступають, більшість – це діти першого року життя. Якщо взяти 2020 рік, то в нас було 27 % таких пацієнтів, у січні 2021 року – 71 %. Такі діти вимагають більшої уваги, вони є складніші і зазвичай мають госпіталізуватись», – розповіла Олександра Бурда.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Сovid-19 на Львівщині

За її словами, основний симптом, з яким вони поступають, є гіпертермія. Це гарячка, яка не збивається навіть жарознижувальними препаратами. Відтак, чим менша дитина, тим швидше в неї може розвинутись набряк мозку, можуть бути судоми.

Загалом, від початку карантину у Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» пролікували майже пів тисячі маленьких пацієнтів із підозрою та підтвердженим коронавірусом.

Нагадаємо, чимало дітей, яких лікують в «ОХМАТДИТІ» від коронавірусу, мають супутні захворювання. Це ускладнює лікування. Серед супутніх патологій – цукровий діабет, гематологічні, ендокринні патології, вроджені вади сечовидільної системи, ниркова недостатність. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!