На Львівщині дозволили послабити карантин. Що зміниться

9865 0
Комісія дозволила роботу непродовольчим магазинам із використанням засобів індивідуального захисту
Фото Марії Стахів

Фото Марії Стахів

Обласна комісія з питань ТЕБ і НС Львівської області продовжила карантин на Львівщині до 22 травня. Це рішення прийняли на засіданні сьогодні, 8 травня.

Читайте також: Львівські медики швидкої скаржаться на несправедливі доплати за лікування Covid-19

Також комісія дозволила роботу непродовольчим магазинам із використанням засобів індивідуального захисту, відкритих літніх майданчиків закладів харчування. Відстань між столиками має бути 1,5 м, а разом можна сидіти лише двом людям. За столиком відвідувачі мають перебувати в масках, окрім часу прийому їжі. Також ресторанам дозволили працювати на винос.

Крім цього, роботу зможуть відновити тренувальні майданчики для спортсменів, музеї, музеї просто неба та історико-культурні заповідники, а також редакцій і точок продажу преси. Щодо відновлення роботи салонів краси, перукарень та дозволу відвідувати парки і сквери у рішенні обласної комісії з питань ТЕБ і НС не йдеться.

Як зазначив заступник голови ЛОДА Іван Собко, рішення щодо послаблень у Львові будуть переглядати 10 травня, оскільки за останню добу в місті зафіксували значний ріст хворих на коронавірус.

Додамо, що сьогодні також засідає й міська комісія з питань ТЕБ і НС. У місті також планують запровадити не всі послаблення, запропоновані урядом. Зокрема перукарні та салони краси поки що не відкриватимуть.

Читайте також: У львівському храмі УГКЦ виявили шістьох хворих на коронавірус

Нагадаємо, на Львівщині за минулу добу методом ПЛР підтвердили 65 нових випадків захворювання на Covid-19, із них 48 – у Львові. Загалом на Львівщині підтвердили 660 випадків захворювання, 18 людей померли, 138 пацієнтів одужали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!