На Львівщині підтвердили вже сім випадків небезпечного штаму «Дельта»

25545 0
Очевидно, випадків є значно більше і ці люди перебувають серед нас.
Photo by Aleksandr Kadykov on Unsplash

Photo by Aleksandr Kadykov on Unsplash

На Львівщині лабораторно підтвердили 7 випадків штаму коронавірусу «Дельта». Про це повідомила головна епідеміологиня Львівщини, керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко-Тімко.

Читайте також: Передається через шлунково-кишковий тракт. Симптоми нового штаму «Дельта»

За її словами, двоє людей повернулися з Росії, двоє з Великої Британії, один хворий зі США, а двоє жінок не виїжджали за межі України.

«Зрозуміло, що випадків є значно більше і ці люди перебувають серед нас. Враховуючи зростання кількості, хворих маємо діяти наступним чином:

  • провакцинуватись – не лише себе, а і родини без обмеження віку;
  • дотримуватися соціальної дистанції;
  • не нехтувати масками у приміщеннях;
  • дотримуватисяь правил гігієни;
  • при найменших проявах ГРЗ залишатися вдома і повідомити про це свого лікаря», – закликала епідеміологиня.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта» 

Нагадаємо, що прояви штаму «Дельта» часто подібні на сильну застуду, особливо у молодих людей. Проте штам має дуже високу заразність та частішу госпіталізацію.

В інфікованих штамом «Дельта», є такі симптоми, як: висока температура, біль в горлі, кашель, нежить і слабкість на фоні відсутності температури. Проте, на відміну від звичайної застуди, перебіг захворювання є важчим. Новий штам коронавірусу здатний інфікувати дітей від двох років, підлітків, молодих осіб 30-35 років.

Якщо раніше вірус передавався повітряно-крапельним шляхом, через дихальні шляхи і слизові оболонки, то на сьогодні доведено ще один шлях передачі – через шлунково-кишковий тракт. Тому більшість пацієнтів з штамом «Дельта» мають кишкові розлади – нудоту, зниження апетиту, болі в кишківнику. 

Детальніше про те, яку небезпеку несе новий штам коронавірусу, чим відрізняється – читайте у матеріалі. А про те, як врятуватися від нового небезпечного штаму, можете довідатися тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!