На Львівщині почали розгортати додаткові Covid-лікарні

2156 0
Від сьогодні хворих з Covid-19 вже почали приймати Сокальська та Рудківська лікарні, а до кінця тижня долучаться ще три лікарні.
Фото: Volynnews.com

Фото: Volynnews.com

Через зростання захворюваності на Covid-19 у лікарнях Львівської області почали розгортати додаткові ліжко-місця. Здебільшого це ті лікарні, які були  задіяні під час третьої хвилі коронавірусу.

Як зазначив під час сьогоднішнього брифінгу директор Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, від сьогодні хворих з Covid-19 вже почали приймати Сокальська та Рудківська лікарні, а до кінця тижня до них долучаться ще три лікарні.

Читайте також: Очно, дистанційно чи на вимушені канікули. Як працюватимуть школи Львова з четверга

«До цього часу у Львівській області було 8 медзакладів, де від коронавірусу лікували дорослих, і одна дитяча лікарня. Від сьогодні хворих почали приймати Сокальська і Рудківська лікарні. Ще три медичні заклади готуються приймати ковідних хворих. Це Жидачівська, Пустомитівська та Перемишлянська лікарні», – каже головний медик області.

Як уточнив у коментарі Тvoemisto.tv Орест Чемерис, всі вони мають ковідні пакети і були законтрактовані з НСЗУ.

«Всі лікарні, які на сьогодні приймають або будуть приймати хворих із коронавірусною хворобою законтрактовані ще 1 червня. Досі вони стояли у простої, адже захворюваність в нас була низькою», – Орест Чемерис.

Нагадаємо, з четверга, 23 вересня, Львівщина переходить у «жовту» зону карантину. Таке рішення прийняла Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За вчорашню добу на Львівщині зафіксували 518 випадків, зокрема у Львові – 238. Це найбільша кількість хворих по Україні.

 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!