На Львівщині утворилося карстове провалля на 23 метри

7776 0
Провалля діаметром 23 метри утворилося за кілька метрів до житлового будинку та місцевої дороги.
Фото: Державна екоінспекція у Львівській області

Фото: Державна екоінспекція у Львівській області

У селі Піски, що неподалік селища Щирець, посеред саду утворилося велике карстове провалля ґрунту. Діаметр провалля становить 23 метри у ширину і 10 метрів у глибину. Що могло стати його причиною, наразі з’ясовують. Про це Тvoemisto.tv розповіла голова Львівської районної держадміністрації Христина Замула.

Читайте також: Львів і його села. Як місто розширювало свої території

За її словами, сьогодні, 21 квітня, на місці провалля спільно із спеціалістами уже провели робочу нараду та планують провести обстеження, щоб зֹ’ясували причини провалля.

«Спеціалісти мають визначити причини провалля ґрунту та чи не буде воно продовжуватися. Також ми визначили потребу у виготовленні проєктно-кошторисної документації, щоб підрядні організації, які мають відповідну ліцензію на виконання робіт, приступили до ліквідації. Поміж цим вже скерували відповідне рішення у Службу автомобільних доріг і управління поліції, аби обмежити рух транспорту на ділянці», – каже Христина Замула.

Як зазначила керівниця районної адміністрації, поблизу місця, де утворилося провалля, обстежать приблизно 10 будинків, а також дорогу.

«Діаметр провалля – 23 метри ширини і 10 метрів глибини. Поблизу є будинок, але його не зачепило. Тріщин немає, він цілий, тому евакуйовувати нікого із жителів не має потреби. Керівництво Щирецької ОТГ здійснює постійний моніторинг ситуації, стежить за тим, чи є зміни», – зазначила Христина Замула.

Читайте також: Через прорив труби на вулиці Шумського утворилося провалля. Де немає води

Це не перше провалля у цій місцевості. За словами співрозмовниці, попереднє сталося у 2006 році, а ще перед тим – 1975 року.

«Виходить так, що з певною періодичністю у 20-30 років воно повторюється. Чому сталося це і чи можливе наступне, мають з’ясувати фахівці. Найімовірніше, провалля, яке утворюється, пов’язане з особливістю цієї місцевості», – додала вона.

Висновки про провалля мають встановити фахівці до кінця тижня.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!