На Львівщині трирічна дівчинка проковтнула батарейку від ваги

2597 0
Обійшлося без відкритої операції.
Фото: Львівський Охматдит

Фото: Львівський Охматдит

Трирічна дівчинка із Червонограда ковтнула батарейку. Дитина не зізналася, що проковтнула предмет, утім мама виявила, що у настільних вагах бракує однієї батарейки, тому вчасно звернулася до медиків і команда дитячої лікарні ОХМАТДИТ видалила предмет зі шлунка дитини.

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото  

Лікарі обійшлися без відкритої операції, стороннє тіло дістали із допомогою ендоскопа, дівчинка була під загальним наркозом.

«Це не так просто зробити, адже лікарі працюють на відстані, батарейка слизька і зісковзує, доводиться робити кілька спроб її витягнути. Дівчинці пощастило, що батарейка не встигла зашкодити маленькому шлунку», – розповідає лікар-ендоскопіст ОХМАТДИТу Марта Лучак.

Зараз із дитиною усе добре, вона ще кілька днів побуде під наглядом лікарів.

Читайте також: Як вчасно розпізнати апендицит. Дитячий хірург про перші симптоми

Нагадаємо, що на початку вересня у Львівську дитячу лікарню ОХМАТДИТ, що на вул. Лисенка, 31, госпіталізували дворічну дівчинку, яка проковтнула 36 магнітних кульок. Магнітики збилися і створили своєрідну деформовану петлю, яка не давала їм пройти у кишківник. Завдяки процедурі фіброгастроскопії їх витягнули і дитину успішно виписали додому. Після цього Тvoemisto.tv з'ясовувало, як часто трапляються такі випадки і що найчастіше тягнуть до рота діти. Детальніше про це читайте у матеріалі 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!