На Львівщині відремонтують 200 кілометрів доріг, щоби з'єднати туристичні центри Карпат

4073 0
Капітальний ремонт передбачений на п’яти наявних дорогах.
Фото: Репортер

Фото: Репортер

У межах великого інфраструктурного проєкту «Мале Карпатське коло», що діє на території трьох карпатських областей – Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської, передбачений капремонт п’яти наявних доріг, серед яких: Славське – Вигода, Славське – Хащованя, Хітар – Тухля, Бориня – Мохнате та Бориня – Боберка. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Читайте також: «Карпатське коло». На Сколівщині завершують ремонт двох доріг, які з'єднають Львівщину із Закарпаттям

Славське – Вигода. Роботи проводили в межах Нижньої Рожанки і відремонтували понад 8 кілометрів. Славська територіальна громада розробляє проект на ремонт іншої ділянки протяжністю 6 кілометрів. Також завершують виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт двох мостів, що пролягають на цьому автошляху.

Славське – Хащованя. Торік відремонтували ділянку протяжністю 5 кілометрів від Захара Беркута до с. Хащованя. Заключені угоди на виготовлення проектно-кошторисної документації для капітального ремонту двох мостів, а також іншої ділянки протяжністю 6 кілометрів.

Читайте також: На реалізацію Малого Карпатського кола потрібно три мільярди гривень

Бориня – Боберка. Дорожники відремонтували 5 кілометрів автошляху із запланованих 26-и. Роботи навесні планують продовжити. Вартість ремонту – 420 млн гривень. Дорога вестиме до перспективного пункту пропуску.

Бориня – Мохнате та Хітар – Тухля. Департамент дорожнього господарства заключив угоди на виготовлення ПКД із капітального ремонту цих доріг. А також передбачається ремонт на обох автошляхах 22-х мостів.

Як зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький, завдяки успішній реалізації проєкту, ми отримаємо понад 20 км кілометрів нових доріг європейського рівня та 170 км тих, які не ремонтувалися десятиліттями. Це дозволить з’єднати найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри Карпат.

Крім того, за словами Юрія Бучка, у планах – побудувати три нові автошляхи.

«Вже укладені договори на виготовлення передпроектної документації. Завершити виготовлення плануємо у лютому», – каже заступник голови ЛОДА.

Щоб продовжити ремонтні роботи на автошляхах на цей рік ще необхідно майже 700 млн грн.

Читайте також: Ремонт дороги Бориня – Боберка з Малого Карпатського кола продовжать наступного року

«У поточному році хочемо залучити фінансовий ресурс з держбюджету для виконання повного комплексу робіт на дорозі Бориня – Боберка у сумі 380 млн гривень, на дорозі Славське – Хащованя до межі Львівської області у сумі 315 млн гривень. Завдяки цьому проєкту з’єднаємо найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри Карпат – Славське, Рожанку, Сколе та Плай на Львівщині, Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті, а з Івано-Франківського боку – Вигоду, Вишків і Буковель. Час доїзду між областями зменшиться практично на годину», – зазначив Юрій Бучко.

Нагадаємо, що проєкт «Мале карпатське коло» має на меті з’єднати три області в Західній Україні. Протяжність автомобільних доріг становитиме приблизно 100 км. Тут облаштують освітлення, тротуари та велодоріжки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!