На Львівщині від пневмонії померла шестикласниця

13854 0
11-річна дівчинка померла у реанімації в Городку.
фото: www.rozdum.org.ua

фото: www.rozdum.org.ua

Учора, 15 лютого, від запалення легень у Городоцькій районній лікарні померла 11-річна дівчинка. Каретою швидкої медичної допомоги дитину уже везли із лікарні, що в Судовій Вишні до львівського ОХМАТДИТу, але її стан різко погіршився, то ж прийняли рішення вести у Городоцьку лікарню, де дівчинка й померла. Про це Тvoemisto.tv повідомили у Центрі екстреної медичної допомоги.

Читайте також: Гелікоптер для порятунку хворих на Львівщині планують запустити уже в квітні. Що відомо

У лікарні, що в Судовій Вишні, дівчинці поставили діагноз пневмонія.

«Дівчинку вже везли до Львова, у лікарню ОХМАТДИТ, та її стан погіршився і її відразу доставили в реанімацію лікарні в Городку. Медики по санавіації відразу викликали анестезіолога зі Львова, але через 20 хвилин передзвонили і повідомили, що, на жаль, дівчинка померла», – каже речниця Центру екстреної медичної допомоги Тетяна Андрєєва.

Як зазначила Тvoemisto.tv керівниця Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» Олександра Бурда, справді, учора надійшло повідомлення, що до них везуть дівчину із Судової Вишні у важкому стані. Проте, ситуація змінилася.

«При транспортуванні у кареті «швидкої» дитині стало гірше. Було прийнято рішення, щоб їхати у Городок в реанімацію, бо до Львова можуть не доїхати. З нами відразу сконтактували, консультувались у певних питаннях, але за якийсь час повідомили, що дівчинка таки померла у реанімації», – каже Олександра Бурда.

Читайте також: Виклики по-новому. До кого тепер не приїде «швидка» у Львові та області

Що саме стало причиною такого різкого погіршення стану, наразі не відомо. За словами Олександри Бурди, вони лише знають, що дитина хворіла три дні.

На сторінці Твіржської школи у Фейсбуці, де навчалася Вероніка Гащак у 6 класі йдеться, що дівчина була дуже милою та світлою.

«Висловлюємо щирі співчуття братику, батькам та родичам. У наших серцях назавжди залишаться теплі спогади про Веронічку, як про допитливу та відповідальну школярку, чудову спортсменку, завжди життєрадісну та доброзичливу, що дарувала всім свою привітну посмішку. Бог прийняв в обійми її добру та чисту душу. Ми разом молимося й розділяємо з рідними їхній розпач. Нехай новопредставлена душа спочиває у Царстві Небесному, де знайде собі місце для життя вічного», – йдеться у повідомленні.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!