На Львівщині викрили схему вимагання хабарів з власників «євроблях»

2513 0
Зловмисники вносили неправдиві дані до бази митниці, щоб власники авто на єврономерах уникнули відповідальності за відсутність «транзиту».
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

На Львівщині викрили посадову особу Галицької митниці та двох колишніх співробітників органів поліції на схемі із «євробляхами». Зловмисники вносили неправдиві відомості до бази даних митниці. Усе це, щоб власники авто на єврономерах уникнули відповідальності за відсутність «транзиту».

Як повдіомляє пресслужба Управління СБУ у Львівській області, зловмисники підбурювали жителя Львівщини до хабаря митному інспектору. Мета – внести фіктивних відомостей до бази даних митниці, аби власник автомобіля на єврономерах уникнув відповідальності за порушення транзиту. До оборудки залучили третю особу, яка мала передати правоохоронцю хабар у $1300.

Читайте також: Сервісні центри МВС готові цілодобово реєструвати «євробляхи»

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання другої частини хабара в сумі 900 доларів США, які вони надалі планували передати службовцю митниці.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368, ч.4 ст.27 - ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії, проводять обшуки за місцем проживання та безпосередньо на митному пості. Після їх завершення вирішуватимуть питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів. Перевіряють також причетність службових осіб Львівської митниці ДФС до протиправної діяльності.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!