На Львівщині зростає кількість звернень з підозрами на Covid-19 та чвари у Шмигаля. Головне за ніч і минулу добу

8794 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Корреспондент.net

Фото: Корреспондент.net

Безпека у транспорті. Задля безпеки у громадському транспорті варто не торкатися поверхонь та уникати розрахунку готівкою. За словами епідеміологині Оксани Пушкарьової, якщо пасажири сидять поруч на кріслі, це не несе загрози зараження. Водночас лікарка радить не розмовляти з сусідом та не спілкуватися під час поїздки.

У транспорт варто заходити у засобах індивідуального захисту, але не в респіраторі з клапаном, оскільки він має більший ризик зараження, ніж звичайна маска. «Через клапан людина видихає 80% всього повітря. Тому пересічний громадянин має носити маску для того, щоб захистити іншу людину», – каже Пушкарьова.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, хто отримає надбавки за роботу під час карантину

Щодо оплати проїзду, лікарка відзначає, що ще до коронавірусу гроші вважалися одними з найзабрудненіших предметів вжитку, тому після контакту з ними необхідно обов’язково продезінфікувати руки.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за минулу добу виявили Covid-19 лише у 23 осіб. Разом 1 360. Вилікувалося – 287-ім осіб, померло – 40-ок.

В області за добу одразу чотири смерті від коронавірусу. У Львівській обласній інфекційній лікарні померла 64-річна лікарка Ірина Федоришин, в якої підтвердили коронавірус.

А також уночі 25 травня 91-річна жінка, в якої підтвердили коронавірус. Ще дві жінки померли у Львівському госпіталі ветеранів війн та репресованих, що у Винниках:  53-річна  та 93-річна.

Як розповів у коментарі Тvoemisto.tv директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, в області зростає кількість звернень із підозрами та пацієнтів із Covid-19. Летальні випадки частішають, оскільки пацієнти вже поступають у медзаклади у важкому стані.

Читайте такожЧи буде імунітет? Все, що потрібно знати про ІФА-тестування у Львові

«Ситуація залишається такою, як була. У нас зростає кількість звернень з підозрами і пацієнтів із Covid-19, кількість хворих у стаціонарах збільшується. Сьогодні це 472 хворих», – розповів Орест Чемерис.

У Львові розпочали робити тести на антитіла до коронавірусу. Перші ІФА-тести (імуноферментний аналіз) вже роблять медпрацівникам Львівської лікарні швидкої допомоги. Цей вид тестування дозволяє виявити на наявність антитіл в організмі людини та дізнатися, чи вона вже хворіла на коронавірус.

В Україні за добу виявлено 259 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 21 245 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 7 234 (126 за добу), над померлими від Covid-19 – 623 осіб (плюс 6).

Перелік антилідерів не змінився: Чернівецька область (3 083 – плюс 55 за добу), місто Київ (2 623 плюс 29). Київська (1 437 – плюс 18) та Рівненська області (1 437 – плюс 20).

Читайте також: Медиків, які працюють з хворими на Covid-19, мають забезпечити тримісячним запасом захисних костюмів

Степанов – НАБУ – Аваков  Промислове виробництво – Шмигаль. Міністр охорони здоров’я Степанов через пандемію коронавірусу став дуже медійним і деякі міністри підозрюють його у бажанні стати прем’єром.

НАБУ проводить розслідування тендеру на закупівлю 71 тисячі захисних костюмів для медиків після того, як Кабмін вперше порушив власні правила закупівель в сфері охорони здоров’я. Костюми привезли запізно та за завищеною ціною.

У Нацполіції з’явився Департамент захисту інтересів суспільства і держави, але інформацію про його структуру, кількісний склад, функції і повноваження правоохоронці засекретили.

Українські підприємства за I квартал отримали у 5 разів більші збитки, ніж у 2019 році. Загалом збитків допущено на суму 204,8 мільярдів (495% від минулорічного показника).

А прем’єр Шмигаль заявив, що в Україні може з’явитись окреме аграрне міністерство, також буде здійснено посилення промислового блоку.
 

А Міністерство енергетики і захисту навколишнього середовища розділять на 2 профільних відомства.

Читайте такожУкраїна й Туреччина розпочали переговори про відновлення туристичних подорожей та авіасполучення

Ватикан – Туреччина – Чорногорія – Австрія – ВООЗ. У Ватикані на площі Святого Петра вперше з початку введення карантину Папа Римський Франциск провів недільну молитву для паломників.

У Туреччині вирішили дозволити в’їзд українських туристів із 15 липня. Український Кабмін обіцяє дати дозвіл на авіаперевезення в цю країну з 15 червня. З початком сезону Туреччина вводить нові правила, зокрема готелі та заклади будуть заповнені наполовину, не буде шведського столу. Людей зобов’яжуть дотримуватися дистанції та користуватися масками.

У Інституті охорони громадського здоров’я Чорногорії повідомили, що в країні не зафіксували жодного випадку коронавірусної хвороби.

Президент Австрії Александр ван дер Беллен вибачився за те, що порушив карантинні правила, засидівшись у ресторані.

Читайте такожУкраїна й Туреччина розпочали переговори про відновлення туристичних подорожей та авіасполучення

У Польщі вперше з початку епідемії коронавірусу не зареєстрували жодної нової смерті за добу.

Уряд Іспанії прийняв рішення скасувати з 1 липня обов’язковий карантин для мандрівників, які приїжджають з інших країн.

ВООЗ  тимчасово зупиняє випробовування препаратів гідроксихлорохін та хлорахін після того, як вчені заявили, що ці протималярійні препарати збільшують ризик виникнення ускладнень у пацієнтів із коронавірусом.

Світ впевнено повертається до докарантинного життя. Україна – теж – до свого звиклого хаосу у владі. Гарного Вам дня!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!