На Львівщину прибула вакцина CoronaVac

1708 0
Львівська область отримала 11 240 флаконів вакцини.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 13 квітня, вакцина CoronaVac фармацевтичного виробника Sinovac BioNTech вже доставлена у Львівську область. Кількість флаконів складає 11 240 штук, повідомляє департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

Читайте також: В Україні розпочали щеплення від Сovid-19 китайською вакциною СoronaVac

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, вакцина CoronaVac є інактивованою вакциною, тобто діє, використовуючи вбиті частинки вірусу, тренуючи таким чином імунітет. Цей тип вакцин активно використовується для щеплень проти багатьох хвороб, зокрема, так діють вакцини проти дифтерії, гепатиту B і поліомієліту.

Термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці. Перевозити та зберігати вакцину можна за температури 2-8°C. Вакцина CoronaVac випускається в однодозових флаконах.

«Після завершення всіх лабораторних досліджень, МОЗ доставило вакцини по областях. У Львівській області вже пройшли навчання 3 бригади, які розпочнуть вакцинувати мешканців цим препаратом. Подальшу участь в онлайн-навчанні братимуть мобільні бригади, які були навчені для роботи з AstraZeneca (Covishield)», – каже Орест Чемерис.

Читайте також: В Україні зареєстрували китайську вакцину від коронавірусу

Загалом, станом на вчорашный день, у Львівській області провакциновано 24 063 особи.

Нагадаємо, від сьогодні в Україні розпочалося щеплення проти Covid-19 вакциною CoronaVac Україна отримала 215 тис. доз цієї вакцини. Всього законтрактовано 1,9 млн доз. Перша партія вакцин CoronaVac буде розподілена передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соціальних працівників. Також щеплення організують для освітян, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до Токійської олімпіади, представників Національної поліції та Збройних сил України.

Загалом, до України з Китаю перша партія прибула 25 березня. Пріоритет з використання вакцини від коронавірусу CoronaVac буде виділено на маломобільні групи населення похилого віку.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!