На Львівщину привезли мощі верховних апостолів Петра і Павла. Фото

11940 0
Їх передали із Риму на постійне перебування.
Фото: Синод УГКЦ

Фото: Синод УГКЦ

На Львівщину, у катедральний собор Сокальсько-Жовківської єпархії, привезли мощі святих верховних первоапостолів Петра і Павла. Це відбулось у суботу, 22 серпня, ідеться на сайті синоду УГКЦ.

Мощі привіз владика Іриней Білик, канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре.

Відбулось богослужіння під проводом владики Ігоря Возьняка, архиєпископа і митрополита Львівського, у співслужінні правлячого архиєрея Сокальсько-Жовківського владики Михаїла Колтуна та владики Іринея Білика.

«Петро і Павло перші працювали у проповіді Ісуса Христа. Їхнє життя – це заклик до місіонерства. Папа Франциск говорить, що життя апостолів не було безхмарним, бо апостол Петро зрікся Христа, а апостол Павло переслідував першу спільноту християн. Вони є свідками прощення, адже у Господі знайшли любов, значно більшу за їхнє падіння. Зі святої Сповіді знаходимо шлях до навернення. Будьмо їхніми послідовниками у самопожертві, відданості, проповідуванні та утвердженні Христового Царства», – сказав владика Іриней Білик.

Додамо, що мощі привезли на постійне перебування.

Фото: Синод УГКЦ та о. Юстин Бойко/Фейсбук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!