На Підзамчі вперше випробували мультимедійний маршрут району. Фото

1081 0
Маршрут створювали в межах проєкту «Підзамче. Нарешті!». За словами ініціаторів задуму, це робили мешканці району, яким допомагали експерти

24 серпня у межах проєкту «Підзамче. Нарешті!» організували свято «Станція Незалежність» у Палаці Гната Хоткевича. Однією з подій програми стала тестова екскурсія мультимедійним маршрутом Підзамча. Фінальну версію додатку планують випустити у вересні.

Маршрут створювали в межах проєкту «Підзамче. Нарешті!». За словами ініціаторів задуму, це робили мешканці району, яким допомагали експерти. Він існує у вигляді мобільного додатку, складається з десяти точок та низки історій підзамчан. Основою мультимедійного маршруту є літературна історія від Героя Підзамча – Колі Капсуля, що написав письменник Петро Яценко. 

На основі пригод та прогулянок Підзамчем Колі Капсуля маршрут веде людей від пункту до пункту, а сам Капсуль, який є головним «екскурсоводом», розповідає цікаві факти та байки. Ця історія створена як у текстовому, так і в аудіоформаті: голос Колі Капсуля озвучив актор театру імені Леся Курбаса Ярослав Федорчук.  

«Це – небувалий досвід, коли ти ідеш поруч із героєм вулицями Підзамча, слухаєш його історії, дивишся на ті самі будинки, слухаєш звуки району: трамваї, собачий гавкіт, розмови справжніх підзамчан. Вони мимохіть стають також учасниками цієї вистави разом зі слухачами екскурсії. З нетерпінням чекаю, коли всі львів'яни та гості зможуть також пройти цим маршрутом та почути цю історію, зануритися в Підзамче. Як автор тексту я помічав реакцію екскурсантів і тішився, що все йде так, як я хитрим чином планував», – каже автор сценарію маршруту Петро Яценко.

У тестовій екскурсії 24 серпня взяло участь понад 20 людей. Організатори кажуть, що у вересні планують випустити фінальну версію мобільного додатку, а зараз працюватимуть над усуненням недоліків, які виявили під час екскурсії. Відвідувачам екскурсії надіслали онлайн-анкету для відгуку, щоб швидше віднайти усі проблемні місця. Про створення фінальної версії повідомлять на фейсбук-сторінці «Підзамче.Нарешті».

Для довідки

Підзамче. Нарешті! – це ініціатива, що гуртує навколо себе активних діячів та мешканців мікрорайону Підзамче у Львові. Над ініціативою працює громадська організація Львівський культурний центр у партнерстві з Центром соціальних інновацій, Палацом Гната Хоткевича та офісом «Львів – місто літератури ЮНЕСКО». Проєкт існує за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою організаторів.

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!