На площі Ринок хочуть створити інклюзивний мистецький простір за 5 млн гривень

1565 0
Зараз проєкт проходить експертизу.
фото: спільнота небайдужих: львів

фото: спільнота небайдужих: львів

Із середини серпня у Львові на пл. Ринок, 42 планують розпочати реставраційно-ремонтні роботи у нежитлових приміщеннях. Тут буде інклюзивний мистецький центр. Відповідне рішення прийняли на виконкомі вчора, 26 червня.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, робоча група напрацювала концепцію цього центру. Зараз проєкт проходить експертизу. Попередня вартість реконструкції об'єкту, згідно з оцінкою експертизи, становить 5 мільйонів гривень.

Читайте також: Яким буде новий громадський простір на вулиці Тершаковців. Візуалізація

«Там є в складному стані дах і верхня частина будівлі, але сам будинок є дуже цінним об'єктом. Цього року хочемо розпочати роботи з ліквідації аварійності», — каже він.

Додамо, що у вересні минулого року депутати проголосували за передачу управлінню культури ЛМР в оренду 413 кв. метрів нежитлових приміщень на пл. Ринок, 42 для створення там мистецького простору.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!