На порталі «Дія» відтепер можна замінити посвідчення водія. Як це зробити

3863 0
Щоб скористатися послугою, потрібно мати ID-картку та медичну довідку.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Заміну водійського посвідчення відтепер можна замовити не лише у Сервісному центрі МВС або в «Особистому кабінеті водія», але й у додатку «Дія». Подати заявку на нове посвідчення онлайн можна за 5 хвилин, повідомляє Департамент фінансів Львівської ОДА.

Читайте також: В Україні запустили портал «Дія». Перелік держпослуг

Як це зробити:

  • Заходите у застосунок Дія. Розділ «Послуги». Заміна посвідчення водія
  • Виберіть причину заміни та вкажіть місце реєстрації проживання
  • Підтвердьте наявність актуальної медичної довідки, вкажіть групу крові, резус-фактор
  • Виберіть зручний сервісний центр, в якому заберете нове водійське
  • Вкажіть контактні дані
  • Підпишіть заяву
  • Після підписання та відправлення здійсніть оплату за послугу, інакше заяву буде скасовано.

Щоб скористатися послугою, потрібно мати ID-картку та медичну довідку встановленого зразка (дійсну на дату подання заяви), яка підтверджує відсутність обмежень, за яких не дозволяється керувати транспортним засобом, та містить відомості про групу крові та резус-фактор.

Нагадаємо, за допомогою проєктів цифрової трансформації до 2023 року у МОЗ планують створити електронний кабінет пацієнта, забезпечити якість ліків і протидіяти соціально небезпечним захворюванням. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоровя. Квартирну чергу на Львівщині для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, пропонують перенести у додаток «Дія». Львівщина може стати пілотною областю, де це реалізують. Уже зараз допомогою застосунку Дія українці можуть записатися на вакцинацію від коронавірусу. Як це зробити та які ще є варіанти для того, аби стати в чергу, читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!