На Прикарпатті розгорнули мобільний госпіталь для хворих на Covid-19. Фотофакт

3522 0
У мобільному госпіталі розгорнуть 120 ліжко-місць.
Фото: МНС України

Фото: МНС України

Сьогодні, 20 лютого, в Івано-Франківській області почали розгортати мобільний госпіталь. Він функціонуватиме на території Богородчанської центральної районної лікарні, де й будуть надавати допомогу хворим Covid-19, повідомляє ДСНС України.

Читайте також: Львівські лікарні готові прийняти сотню хворих із області, де вирує Сovid-19

Госпіталь має можливість розгорнути 120 ліжко-місць, які будуть укомплектовані обладнанням для надання медичної допомоги хворим на Covid-19.

Роботи щодо розгортання госпіталя, налаштування обладнання та систем життєзабезпечення тривають.

Читайте також: Через карантин на Буковелі закривають заклади харчування

«Через погіршення епідеміологічної ситуації на Прикарпатті ДСНС розгортає мобільний госпіталь для хворих на коронавірус. Госпіталь складається з декількох модулів і має 120 ліжко-місць, укомплектований необхідним медичним обладнанням. Сили МВС в регіоні працюють в посиленому режимі», – зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Уже відомо, що з 22 до 28 лютого в Івано-Франківській області через різке зростання кількості хворих на Covid-19 запроваджують посилений режим карантину – не працюватимуть розважальні заклади, ресторани, кав’ярні, заборонені масові заходи, садочки і початкова школа будуть відкриті, а старшокласники навчатимуться дистанційно. Гірськолижні курорти приймають відвідувачів.

Загалом, згідно з даними МОЗ, за минулу добу в Україні зафіксували 6 295 нових випадків коронавірусної хвороби. Загалом зафіксували 1 299 967 випадки Covid-19, з них 25 045 – летальні.

На Львівщині, за даними ЛОДА, зафіксували 420 нових випадки захворювань на коронавірус. За попередню добу в області провели 1595 досліджень на коронавірус. За увесь час Covid-19 підтвердили у 75 911 осіб. Померло – 2 223 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 67 528 осіб.

Нагадаємо, лікарні Львова готові прийняти 100 пацієнтів з Covid-19 з Івано-Франківської області, де через погіршення ситуації у лікарнях майже не залишилося місць для інфікованих. У Львові є 1300 ліжок, 217 із них зайняті хворими на коронавірус.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький у себе на сторінці у Фейсбук написав, що лікарні області уже прийняли сімох пацієнтів із Надвірнянського та Івано-Франківського районів. У дорозі ще троє хворих, які їдуть на Львівщину.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!