У Львові подешевшав «борщовий набір»

1611 0
Ціни на овочі «борщового набору» є найнижчими за останні три роки.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

У жовтні українські овочі значно подешевшали. На гуртовому ринку «Шувар» фермери продають майже всі складові «борщового набору» за найнижчими цінами за останні три роки. Про це повідомив директор гуртового ринку «Шувар» Іван Федишин.

Читайте також: Львівські родини 47% свого бюджету витрачають на продукти харчування

Порівняно із жовтнем минулого року майже вдвічі подешевшала картопля – з 10-12 грн до 5,5-6 грн за кг, цибуля – з 7 до 4 грн/кг, капуста – з 5 до 3 грн/кг.

За його словами, для покупців це плюс, особливо, якщо згадати минулорічні ціни. Проте, якщо такі низькі ціни збережуться впродовж зими, то наступного року можемо отримати протилежний ефект.

«Через низьку ціну на врожай, менше аграріїв вирощуватимуть овочі у наступному сезоні. А це – менший врожай, вищі ціни та поява імпорту», – каже Іван Федишин.

Читайте також: До кінця жовтня хліб може подорожчати на 10-15%. Чому це неминуче

Нагадаємо, що львівські родини 47% свого бюджету витрачають на продукти харчування.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!