На території лікарні швидкої допомоги облаштують вертолітний майданчик

1726 0
За попередніми розрахунками, майданчик обійдеться лікарні 5 млн грн.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

У Клінічну лікарню швидкої допомоги Львова пацієнтів у важкому стані доставлятимуть гелікоптером. Для цього на території лікарні планують облаштувати вертолітний майданчик.  Про це Tvoemisto.tv повідомив директор Львівської лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

«Лікарня такого масштабу повинна мати вертолітний майданчик, який був колись у планах побудови лікарні. Ми хочемо повернутись до цієї ідеї, щоб лікарня могла приймати медичні гелікоптери з пацієнтами у важкому стані – інсультом, інфарктом, після ДТП тощо», – розповів Олег Самчук.

На території лікарні є два місця, на яких можна було б облаштувати вертолітний майданчик.

«Наразі ми чекаємо дозвіл від авіаційних служб, які контролюють повітряний простір країни. До облаштування вертолітного майданчика є певні вимоги», – додає Олег Самчук.

За словами лікаря, проєкт наразі розробляють і він буде готовий через декілька місяців. За попередніми розрахунками, майданчик обійдеться лікарні 5 млн грн.

«Плануємо втілити його ще  в цьому році, припускаю, інвестиції залучатимемо з різних джерел, можливо профінансує й місто», – додає Олег Самчук.

Нагадаємо, що лікарню швидкої допомоги масштабно відремонтують за 64 млн грн. 

Вікторія Матевощук



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!