Для забудовників виправної колонії на Хуторівці пропишуть вимоги

2080 0
Місто хоче прописати в умовах будівництво школи, садка, спорткомплексу.
Фото: Wikimapia.org

Фото: Wikimapia.org

На території виправної колонії № 48, що на вулиці Хуторівка,2 пропонують збудувати школу, садок, спорткомплекс та центр для пенсіонерів. Відповідне рішення «Про формування на території Львівської виправної колонії № 48 об’єктів громадського обслуговування та соціальної інфраструктури» ухвалили сьогодні, 25 вересня, на виконкомі ЛМР.

Читайте також: Львівську виправну колонію №48 виставлять на продаж

Головний архітектор міста Антон Коломєйцев пояснив, що цим рішенням місто приймає технічне завдання для інвестора, який захоче забудувати ділянку.

«Ця ділянка у власності Мін'юсту, її будуть продавати. Ці вимоги, які ми сьогодні приймаємо, мають бути технічним завданням до конкурсу, який буде оголошувати Мін'юст. І ніщо інше, ніж те, що ми приймаємо, має бути закладене в містобудівні умови і обмеження», – говорить Антон Коломєйцев.

З його слів на цій території має бути спорткомплекс, центр для пенсіонерів, мистецький центр, медіатека, загальноосвітня школа зі спортивним майданчиком та дошкільний навчальний заклад на 100 місць.

Він певен, що ці умови зможуть залучити добросовісних інвесторів.

Заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків зауважив, що вимоги треба ретельно продумати, щоб все ж комусь вигідно було будувати там. «Ми маємо збудувати інфраструктуру потрібну місту, але щоб бізнесу це також було цікаво», – додав він.

Читайте також: Розчарування року. Як унікальний комплекс «Океану» із мозаїкою рибок перетворився на «темну шафу»

Нагадаємо, міністерство юстиції восени виставить на продаж Львівську виправну колонію №48, яка розташована на вулиці Хуторівка,2. Площа колонії становить близько 10 гектарів, тут більше 40 різних будівель площею понад 42 тис. кв. метрів.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!