На вулиці Котляревського відновили історичні двері. Фото до і після

1302 0
Дерев’яну браму відреставрували у будинку на вулиці Котляревського, 4.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

Реставратори відновили історичні двері на вулиці Котляревського, 4. У них була стерта фарба, зношений вигляд та втрачені ручки. Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».

За словами реставратора Богдана Геруса, брамі вдалося повернути первісний вигляд, відновити автентичний колір та вишукані оздоблення.

«На цих дверях були вибиті завіси, ми їх відремонтували, а також укріпили коробку, яка була зрушена, особливо з правого боку. Також замінили третину порогу з внутрішньої сторони, виготовили внутрішні арочні стулки та прикріпили їх на завіси, щоб можна було вставляти скло», – розповідає реставратор Богдан Герус.

Також у дверях на Котляревського була втрачена притульна планка, тобто металеві ручки, які реставратори відновили заново за зразком орнаменту з решітки.

Реставрація тривала два місяці. Загальна вартість робіт склала 47 200 грн, з яких 30% суми оплатили мешканці, а 70% - компенсувало місто, згідно з Програмою співфінансування реставрації історичних дверей та брам. 

Нагадаємо, що цього року у межах програми співфінансування у Львові на реставрацію брам, вікон та балконів запланували витратити 4 мільйони гривень. Програма співфінансування почалася ще в червні 2018 року. За умовами програми, 30% робіт мають оплатити мешканці, які подали заявку на реставрацію, а 70% – місто. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!