Найдорожче. День родини у військовій частині у Львові. Фоторепортаж

2256 0
Професія військового – складна і небезпечна. Особливо зараз, у період проведення на Сході операції об’єднаних сил. Втім, найважче у роботі захисника України – не бачитися з родиною під час чергової ротації на Донбас.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Львові, на території військової частини 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, влаштували «День сім’ї».

Свято для десантників, їхніх дружин та дітей влаштували прямо на території частини. Урочистий вечір розпочали з хвилини вшанування пам’яті воїнів, загиблих на Донбасі. Далі на усіх чекали розваги, батути, надувні гірки, смажені ковбаски, морозиво, солодощі та святковий концерт.

Найбільше тішилась малеча, адже для них виступали аніматори та проводили веселі конкурси.

За словами керівниці громадської організації «Обєднання добровольців» Олени Живко, дуже важливо, особливо діточкам, показати, куди батько ходить на роботу. І передати дітям та дружинам посил, що вони справді особливі.

«Рік часу жити в очікуванні – це дуже важко. Діточки теж увесь цей час живуть без батька. Ми завжди говоримо про героїзм хлопців, але ніколи не згадуємо, який тягар переносять їхні родини. Адже чекати вдома хоча б вісточки з фронту – це дуже важко», – каже Олена Живко.

Як наголосив начальник прес-служби 80 ОДШБР ДШВ ЗСУ Юрій Лелявський, нещодавно десантний підрозділ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади повернувся з району проведення ООС, де перебували дев’ять місяців.

На території військової частини проводять багато заходів, але, зазвичай, вони офіційні. Як кажуть організатори, хлопці між собою знайомі, а ось дружини часто не знають навіть їхніх друзів. Тому й зробили цей захід, аби всі могли перезнайомитися.

Майор Олексій Пишняк зауважив, що до деяких хлопців дружини з дітьми приїхали з інших міст.

«До мене, наприклад, приїхала родина з Харкова», – каже майор.

 

Свято завершили святковим концертом, на якому виступили: фронтмен гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, співачка Христина Панасюк, яка присвятила багато пісень учасникам АТО-ООС і десантникам зокрема, а також показали балетні номери учні Львівської хореографічної школи, а львівське відділення Національного Олімпійського комітету України підготувало спортивні атракції – Olimpic Day.

Анна Чистякова, фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!