Настоятелю храму свв. Ольги і Єлизавети радитимуть замінити нетипові вікна

2836 0
Начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко-Швець розповіла Tvoemisto.tv, що настоятелю храму свв. Ольги і Єлизавети радитимуть замінити нетипові кватирки.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

«Очевидно, що це зробили від незнання. Треба було провітрювати. І вони вирішили цю проблему найпростішим методом. Не вважаю, що це є незворотні зміни. Просто треба буде зняти цю і поставити нормальну кватирку. Ми будемо говорити на цю тему з настоятелем. Хоча ці діалоги не завжди успішні та приємні», – пояснила Лілія Онищенко-Швець.

«Мушу додати, що отець Іван Галімурка (адміністратор храму свв. Ольги і Єлизавети, – ред.) багато доброго зробив для храму. Наприклад, відреставрував значну частину елементів, яким загрожував обвал, – зазначила вона. – Однак, на жаль, це не поодинокий випадок, коли представники храму роблять певні, як їм здається, «покращення»: без погоджень і попередніх консультацій».

Читайте також: Як зберегти пам’ятки архітектури Львова: 10 пропозицій. Відео

Щоб уникнути таких ситуацій надалі Лілія Онищенко-Швець пропонує звертатися в управління історичного середовища Львівської міської ради: «У нас є фахівці, які завжди можуть порадити й допомогти. Якщо ми не знаємо, як краще виконати ту чи іншу роботу, то залучаємо реставраторів: по дереву, металу чи каменю. Вони підказують, як зробити фахово. Додам, що у Львові є отці, які попередньо звертаються до нас за консультацією».

Нагадаємо, минулого тижня у соціальній мережі Facebook львів’яни обурювалися, що на фасаді церкви свв. Ольги і Єлизавети з’явилися нові нетипові вікна. Адміністратор храму пояснив, що їх вставили, аби провітрювати приміщення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!