Нацбанк спростив умови кредитування для ФОПів

1756 0
Ідеться про кредитування на суму до 5 млн гривень.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Нацбанк вніс зміни у нормативні документи, що спрощують умови кредитування банками фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Тепер для оцінки фізичних осіб-підприємців банки також зможуть використовувати портфельний підхід, як і у випадку з юридичними особами. Це правило буде поширене на усі кредити ФОПам до 5 млн грн.

Читайте також: НБУ запустить сайт про кредити для малого і середнього бізнесу

«На практиці це означатиме, що ключовим фактором оцінки ризиків позичальників буде своєчасність погашення боргу. Так, допоки позичальники не допускатимуть прострочок за своїми зобов’язаннями, надані їм кредити вважатимуться високоякісними. За такими кредитами банки визначатимуть мінімальний кредитний ризик», – пояснюють в НБУ.

У Нацбанку додають, що спрощений підхід до оцінки кредитних ризиків ФОПів також спростить формальні процедури з кредитного адміністрування, що розширить можливості банків кредитувати МСБ та спростить підприємцям доступ до кредитних ресурсів.

Читайте також: Що потрібно знати перед тим, як взяти кредит. Поради від Нацбанку

Також змінами до Положення №351 додатково запроваджено окремий вид прийнятного для зменшення кредитного ризику забезпечення у вигляді права довірчої власності.

Відповідні зміни набувають чинності сьогодні, 7 грудня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!