Нацгвардія на вулицях Черкас та Давидів знімає блокпости. Головне за ніч і минулу добу

5423 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

У Черкаси ввели Нацгвардію? На фоні скандалу довкола ослаблення карантину в Черкасах ввечері 3 травня на вулицях з’явилася Нацгвардія та військова техніка. Про це на заявив радник мера міста Станіслава Коломійця. Разом з тим, він повідомив, що допит мера Черкас Анатолія Бондаренка в поліції перенесли на невизначений термін, «вочевидь, злякавшись масової акції».

«Минуло ще кілька годин, і ввечері на черкаських вулицях з’явилась техніка Нацгвардії, вщент набита бійцями. Одну з таких вантажівок я помітив біля мого будинку, і поцікавився у них, в зв’язку з чим таке небачене раніше посилення? Відповіли, що «патрулюють». Агов! Я в Черкасах вже 7 місяців і КрАЗами мій район не патрулюють!», – написав Коломієць.

Читайте також: У Львові по-особливому відзначили день міста. Фото дня

У свою чергу у Черкаській ОДА заявили, що на вулицях міста немає додаткових сил Нацгвардії. «Це звичайна практика, додаткових сил на вулицях міста немає», – йдеться в повідомленні.

ОДА також підготувала позов з вимогою скасувати рішення Черкаського міськвиконкому щодо послаблення карантину в обласному центрі.

Разом з тим, учора медіа оприлюднили відео, на якому видно, що у курортному районі Одеси Аркадія у неділю відкриті магазини й кафе, а люди масово прогулюються по вулиці без засобів захисту.

Ні міністри Аваков, Степанов, ні президент Зеленський поки що жодним чином на це відео не відреагували.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби у 19 нових пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус – разом 473. Вилікувалося – 95 осіб, померло 15 осіб.

На Львівщині помер 15 пацієнт, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію. Чоловік, якому було 60 років, помер 28 квітня. Супутні захворювання – ішемічна хвороба серця.

Читайте також: Польща продовжила обмеження на в'їзд іноземців до 13 травня

Сільська рада Давидова, що біля Львова, вирішила пом’якшити карантинні заходи у селі, попри те, що там підтвердили коронавірус у 23 хворих. Зокрема, учора скасовано обмеження на в’їзд / виїзд у населений пункт для приватного транспорту, які запровадили у середу, 29 квітня.

Загалом в Україні за дві доби 1052 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 11913 пацієнтів. Зростає позитивне співвідношення тих, хто одужав – 1547, над померлими від Covid-19 – 288 особи. Антилідери незмінні: Чернівецька область (1818), місто Київ (1511), Івано-Франківська (965), Тернопільська (868) області.

Останнім часом найбільшу кількість нових випадків Covid-19 виявляли на Буковині, проте 2 травня в лідери вийшла Одеська область«За останню добу найбільша кількість випадків зареєстрована в Одеській області – 80», – заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Всього в області з початку епідемії коронавірус діагностували у 409 хворих.

Читайте також: Ryanair продовжив зупинку майже всіх польотів до 14 травня

Також у трійці «лідерів», окрім Одещини, 2 травня опинилися Чернівецька область (73 нових хворих) та Тернопільщина, де виявили 45 нових випадків Covid-19.

США – Китай. Президент США Трамп, а слідом і держсекретар США Майк Помпео заявили про те, що у них є інформація, яка підтверджує, що джерелом Covid-19 стала лабораторія в Уханьському інституті вірусології в Китаї. Зокрема, Трамп пригрозив, що введе додаткові мита на товари з Китаю.

Китай відреагував на це по-своєму – розмістив коротку анімацію, яка висміює реакцію США на епідемію. Пекін там змальований чесним і відповідальним: він попереджав світ про небезпеку, але його не слухали.

До слова, у США 30 квітня зафіксували рекордну кількість смертей від Covid-19 за добу – померло 2909 людей. Станом на 3 травня у США зафіксовано 1 132 539 випадків коронавірусу, померло з початку епідемії 66 369 людей

Франція – Болгарія – РФ. Уряд Франції продовжив надзвичайний стан через коронавірус на два місяці. В країні за останню добу померли 166 людей з коронавірусом, Це менше ніж напередодні, коли повідомлялося про 218 смертей. Загальна кількість померлих зросла до 24 760.

Читайте також: «Усе залежатиме від кожного з нас». Як львів’янам вийти із карантину

Болгарія планує наступного тижня скасувати заборону на виїзд за межі своїх місцевих громад і послабить низку інших коронавірусних обмежень. Зокрема, контрольно-пропускні пункти, які контролюють міжміські поїздки, швидше за все, будуть зняті в середу. Також після перевірок інспекціями відновлять роботу бари і ресторани.

Уряд Польщі з 4 травня скасує 14-денну обсервацію, обов’язкову для громадян, які мешкають у прикордонній зоні та навчаються і працюють у сусідніх країнах ЄС – Німеччині, Чехії, Словаччині та Литві. 

За добу в Росії виявили рекордні 10 633 випадки коронавірусу, померло 58 осіб. Зокрема, у Москві за добу зафіксували 5 948 нових випадків хвороби, померло 34 людини, одужало – 655. 

Світ потрохи виходить з карантину. Залишиився тиждень до часткового скасування обмежень і в Україні. Повертаємося до активного життя і бережемо себе. Гарного Вам дня!

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!