Наймасштабніші кінофільми, зйомки яких проходили у Львові. Перелік

6561 0
Цього року Львів став майданчиком для щонайменше шести кінострічок.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Цього року Львів став знімальним майданчиком для кількох художніх фільмів і навіть серіалів. Зокрема, у Львові відзняли такі кінострічки, як «Я, «Побєда» і Берлін», за одноіменним романом Кузьми Скрябіна, «Егрегор» про нью-йоркського детектива Артура та художній фільм «В. о. святого Миколая», в якому йдеться про стосунки сучасних дітей та сучасних батьків. Про це Тvoemisto.tv повідомили у Львівській міській раді.

«В. о. святого Миколая»

Це неповторна музична розповідь про складні стосунки сучасних дітей та сучасних батьків. Часто в сім’ях бувають непорозуміння між поколіннями. Сам проект «В. о. Святого Миколая» – це мелодраматична, ніжна, трішечки казкова історія однієї львівської дівчинки та її батька.

Художній фільм відзняла ГО «Вау студіо».

«Еринії»

12-серійний серіал розповідає про долю комісара Едварда Попієльського. Події відбуваються у Львові в 1937-1939 роках та у Вроцлаві у 1946 р. Серіал зняли за романом польського письменника та філолога Марека Краєвського.

Читайте також: Як Львів перетворився на довоєнне місто для польського ретрофільму. Фото дня

Відзняло детективний серіал ТзОВ «Медіа бригада».

«Я, «Побєда» і Берлін»

Комедія за мотивами повісті Андрія Кузьменка розповість історію хлопця Кузьми, який придбав перше в своєму житті авто під маркою «Побєда». Готовий разом із нею підкорювати цілий світ, герой вирушає зі своїм товаришем Бардом до Берліну. Проте ні сам Кузьма, ні Бард не підозрюють, які шалені пригоди чекають на них, а також того, що повернуться вони з цієї подорожі вже зовсім іншими людьми.

Кінопроєкт комедії «Я, «Побєда» і Берлін» за однойменним романом Кузьми Скрябіна став одним із переможців ХХІ конкурсного відбору Держкіно. Режисером-постановником фільму є Ольга Ряшина. Автори адаптації сценарію – Анатолій Крим та Олексій Комаровський. Продюсерами стрічки виступили Олексій Терентьєв та Артем Доллежаль.

Читайте також: У Львові стартували зйомки фільму «Я, «Побєда» і Берлін». Фото, відео

Ігровий національний повнометражний фільму зняло приватне підприємство «Ет Поінт».

«Егрегор»

Фільм розповідає про нью-йоркського детектива Артура, який отримує дивного листа з авіаквитком і прихованим посланням від свого університетського професора-українця, з яким він не спілкувався протягом багатьох років. Намагаючись розібратися, Артур дізнається, що професор начебто вчинив самогубство, а за дочкою професора – Лесею – полюють невідомі люди. Артур вилітає в Україну, аби розплутати цей загадковий клубок і допомогти дочці людини, яка багато років тому відіграла важливу роль в його житті.

Читайте також: З Нью-Йорка до Львова. Як американський актор знімався в містичному трилері

Художній фільм відзняло приватне підприємство «Ет Поінт».

«Кава з кардамоном»

Хвилююча та пристрасна оповідь про нерівне, грішне почуття героїв – одруженого польського шляхтича Адама та юної української сироти Анни. Історія любові розгортається на тлі революції 1848-1849 років, яку прозвали «Весною народів».

Читайте також: Кіносеріал львівської письменниці переміг у конкурсі Держкіно

Серіал відзняло приватне підприємство «Ет Поінт».

«Носоріг»

Колишній, але достатньо молодий бандит згадує періоди свого життя, свого падіння, в якому він загубив себе і свою сім'ю. Він розуміє, що всі життєві випробовування відбуваються не «чомусь», а «для чогось». А до чого він тепер готовий?

Читайте також: Олег Сенцов приїде до Львова знімати фільм про 90-ті

Художній фільм відзняла ГО «Асоціація кіновиробників Львівщини».

Підготувала Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!