НБУ планує заборонити ФОПам брати гроші з «робочих» рахунків на власні потреби

3114 0
Відповідний проєкт постанови оприлюднили для обговорення.
ото: 24tv.ua

ото: 24tv.ua

На сайті Нацбанку з’явився проєкт постанови, що пропонує зміни до інструкції про порядок закриття і відкриття банківських рахунків клієнтів банків.

Читайте також: НБУ зобов'язав усі банки зробити свої відділення інклюзивними

Серед іншого, НБУ пропонує заборонити фізичним особам-підприємцям використовувати гроші з ФОП-рахунків на власні потреби.

«Забороняється використовувати поточні рахунки фізичних осіб-підприємців/фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність для здійснення операцій, пов’язаних із власними потребами», – ідеться в документі.

Водночас, у проєкті постанови не вказано, як це мають контролювати. Згідно із статтею 44 Господарського кодексу України, підприємництво здійснюється на основі вільного розпорядження прибутком, що залишається у підприємця після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови можна надсилати на адресу НБУ: 01601, Київ, вул. Інститутська, 9, НБУ, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку. Або за контактами на сайті НБУ.

Читайте також: НБУ заборонить банкам нечесну рекламу та приховування справжніх тарифів

Нагадаємо, зараз банки можуть попросити у підприємців додаткові документи для підтвердження готівкових розрахунків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!