НБУ запровадив нові інструменти підтримки економіки

1501 0
Рішення про запровадження цих інструментів набудуть чинності 27 квітня.
фото: ua.korrespondent.net

фото: ua.korrespondent.net

Національний банк України повідомив про запровадження нових кредитних інструментів для банків, які мають підтримати економіку в період нової економічної кризи. Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.

Зокрема, Нацбанк збільшив термін кредитів рефінансування з 30 до 90 днів. Перший тендер з видачі таких кредитів мають провести 30 квітня. Окрім цього, спростили процес отримання банками кредитів НБУ, розширивши перелік застави, яку банки можуть передати Нацбанку.

«Такі зміни спрямовані насамперед на підтримку достатньої ліквідності в банківській системі в умовах пандемії та карантинних обмежень, які негативно впливають на ділову активність і настрої бізнесу та громадян», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На час карантину українцям дозволили не платити за іпотеку

У травні 2020 року Нацбанк почне видавати кредити рефінансування на строк до 5 років. Це має сприяти підтримці реального сектора економіки, адже взяті у Нацбанку кредитні кошти банки вкладатимуть, видаючи дешевші кредити бізнесу та громадянам.

Рішення про запровадження цих інструментів набудуть чинності 27 квітня.

Нагадаємо, що 23 квітня Нацбанк ухвалив рішення знизити облікову ставку в Україні з 10% до 8% річних.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!